Ridlektion 26 Mars x2

Leika
 
Hej på er!
Lite spontant så där så red jag två lektioner idag (Hade ändå ett återbud att ta igen). 
Så på min första vanliga lektion så hade vi dressyr och red skänkelvikning på hörnlinjen (C - E) och sedan rida öppna i resan av långsidan där.
Trav från A-C också om igen. Eftersom att Leika är så ung och fortfarande på inlärnings stadiet så tyckte hon att detta var lite krångligt och svårt. Men jag tycker att hon var duktig och verkligen försökte förstå vad jag ville.
Fick några öppnor i ena varvet och skänkelvikningen var bra i skritt, men i trav var det jobbigt. 
 
Galoppen på volten så var hon väldigt pigg och sprang väldigt fort, stod upp i lätt sits för att hon skulle få upp ryggen lite mer och arbeta ordentligt. Men det kändes mer som om hon ville rusa iväg till den andra volten hela tiden, haha.
Men är helt nöjd, det är synd att hon är så liten att jag känner mig för stor på henne. Men det funkar.
 
Valle
 
Andra lektionen var en hopp-lektion och då fick jag lilla Valle som även hade gott på lektionen innan, så han var lite trött, men kände inte att jag behövde köra hela lektionen heller.
Hade aldrig suttit på honom innan, men han är ungefär lika hög i mankhöjd som Leika, men mycket grövre (Shetland, New forest och ardenner i honom, härlig blandning!) så jag kände mig inte lika stor på honom, hehe.
 
Vi hoppade samma bana som vi gjorde på min vanliga lektion förra veckan.
 
 
(Har kommit på nu att C och A ska egentligen byta plats för att det ska stämma, men skit samma.)
 
Jag hoppade några gånger tills jag kände att han inte riktigt orkade mer, så då gick jag in med honom. 
 
Valle har vi haft problem med på ridskolan, för att han drar "repor" (springer plötsligt iväg med ryttare). Och vi vill inte ha med honom med barnen längre, vilket är synd! För han är ju så snäll och söt, men han gör sådanna plötsliga repor, så ingen vill ju rida honom. 
Men förshoppningsvis så blir det bättre snart!
 
/Sandra

Lite går jag nog ner i alla fall...

 
 
Jag tycker det är skönt att ha bilder att jämnför då och nu med. Visst, nu är inte den senaste bilden jätte ny. 
Men jag känner mig i alla fall snyggare än vad jag var för 2-3 år sedan. 
Men det är skönt att se att det har hänt något, och att jag inte bara har fastnat någonstans.
Jag vill kunna vara med på hel bilder och kunna titta på dem själv utan att tänka "Men gud så jag ser ut".
 
/Sandra

Helgen (Kick off party+övernattning)

Hej på er!
 
Hela veckan som gått har jag varit super trött! Och jag har längtat så efter Söndagen så att jag får sova.
Men det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig.
Fredagen så hade jag varit på GFRK, kom hem och slöade i soffan med chips, film och Nicklas.
Gick och la oss hyfsat tidigt eftersom att vi båda skulle upp nästa dag.
Jag satte larm på ca 06:00, eftersom att jag skulle packa ner lite andra kläder och så. För efter lektionerna så var det Kick off i Stenungsund med ridklubben. Konferans, middag och så. Jag tänkte att äh, jag stannar nog inte så länge. Till typ 21:00 eller så.

Mellan kl 17-ca 20 så var det egen tid som man kunde spendera som man ville. Lotta, Anita, Anna-Karin, och Ida skulle bada i en sån där utomhus spa jacuzzi och dricka vin hos Anita (som äger Mackan). Dom frågade om jag ville hänga på. Okej, absolut!
Så jag hängde på hem till Anita och lånade en bikini och och jag AK (Anna-Karin) delade på en flaska vitt och varsin öl.
 
Från vänster: Ida, AK, Lotta, Anita och jag. Bild från Idas Facebook :)
Det var jätteroligt och vi babblade på om allt möjligt från hästar till barn o.s.v. Fort gick det också, upp ur badet och iväg till middagen på Stenungsbaden igen. 
Världens godaste oxfilé var det, MUMS!
 
Sen försvann mer och mer från vårat gäng och till slut så var det jag, Ida, AK och två 4 andra kvar.
Då gick vi upp på dansgolvet. NU började jag bli osäker på om jag skulle åka hem eller inte, men frågade AK om jag fick sova hos henne och ja. Så blev det!
Jag, AK och Bettan (en som skulle köra oss) var kvar på dansgolvet till kl halv 3. 
 
Jag sov i alla fall hos AK, och hon har ju världens charmigaste 3åring! Lilla Otto, vi kollade på Kalle Anka och spelade Smurf memory och star wars memory (vilket han var jätte duktig på!).
Åkte hem vid 11 och då kollade jag och Nicklas nya lägenheten, sen så åt vi thaimat och åkte och kollade på bio (Oz: The great and powerful, jättebra!)
 
Så helgen har varit riktigt bra! Blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det var riktigt riktigt roligt! Det kändes lite som om mina kollegor fick en annan bild av mig, att jag inte är pryd jämt och ständigt, utan kan släppa loss. Jätteskönt, haha! Vi ses ju bara i stallet annars menar jag.
 
 
 
/Sandra