Jobbar på ny design!

 

Julklappshandling

Så, nu är några julklappar klara. Skönt!
Jag gillar inte att gå på stan när det är mycket folk, så julruschen är nog den absolut värsta tiden på året att vara i stan på. Så jag tänkte att jag försöker att ha allting klart så tidigt som möjligt. Jag blir liksom irriterad när det är så mycket folk ute som det kan vara vid jul. 
Jag gick ut vid 13 tiden, och vid 15 tiden åkte jag hem igen för att det var för mycket folk.
Tänkte att jag får se om jag kan ge mig på det igen i nästa vecka, fast tidigare. Riktigt tidigt, precis när de öppnar.
 
 
Köpte detta till mig själv också, medans jag ändåså var igång.
 
 
 
Det är typiskt att sminkningen ser bättre ut och mer i verkligheten än på bild. Men just denna är jag väldigt nöjd med i alla fall. Känns som om jag går frammåt med att lära mig att lägga en bra makeup på mig själv, vilket är skönt. I Julklapp så önskar jag mig bland annat en makeup-kurs på modellab, eller Makeup store.
 
/Sandra

Stallet 26 Nov

Det var en lång dag i stallet igår. Personalmöte kl 10:00 och senare lektion och ridning.
Jag vaknade och mådde skitdåligt rent ut sagt. Ont i halsen och munnen (gommen. Jag har ätit någonting som gett mig typ allergisk reaktion, eller så. Samma sak händer om jag äter Kiwi)
Och så fruktansvärt ont i magen, den bubblar och gör ont och jag mår illa, fast inte så att jag vill kräkas. Men efter att jag har legat och jämrat mig och känt efter hur jag mår ett tag så går jag upp i alla fall.
Äter ingen frukost, utan gör iordning frukost som jag tar med mig. 
 
Vid 11-12 tiden så släpper magontet och halsontet tack och lov. 
Jag hjälper till med den vanliga stallsysslan som vanligt. Sen så ska vi prova ut sadel och träns till den nya ponnyn Campagne ("Champis", har tyvärr ingen bild ännu. Men han är väldigt söt!) Så jag och Anna-Karin ska leda bort honom till spolspiltan, men oj vad upprörd han blev och läskigt var det tydligen! Han totalt vägrade att gå in. Vi kämpade i en god halvtimme med att försöka gå små steg in, dra in honom, backa in honom. Men inget funkade.
Men till sist så tog vi lite havre i en hink, och till slut så gick det. 
Upprörd, anfödd o lite lagom stressad, men när han väl stod där så var det ingen fara. 
Vi vill ju inte att han ska vara rädd för att stå i spolspiltan, han ska ju kunna gå in utan att protestera. 
 
Efter detta så höll jag i min lektion som vanligt och de är duktiga, mina elever. Håller på att lära de hur man går på volterna just nu, också testade vi att byta om volt också. Gick bra. Också galopp som vanligt.
 
Sen så red jag min lektion. Jag skulle egentligen ha Fantasie, men det blev Julia för Pernilla som skulle rida igen i min grupp skulle ha sin egna häst, istället för Julia. Så då får Fantasie-tanten vila. Skönt för henne.
Vi övade på galoppfattningar på medellinjen. Det är svårare än man tror, haha. Sen gjorde vi även skänkelvikning på hörnlinjen i båda varven och fattade galopp vid B respektive E. Julia blev väldigt taggad och stark. 
Det gick bra i ena varvet, men i det andra så blev det aldrig rätt galopp, men aja.
Jag jobbar på, för jag vill ju kunna. Man lär sig mer för varje lektion!
Hon är fin Julia
 
 
/Sandra