Måndag igen

En riktigt fin och väldigt bra Måndag har det varit för min del!
Fint väder, och allt flöt på i stallet. Visst, både jag och Anna-Karin var väl lite långsama så att vi blev klara lite sent, men det gjorde inget. Vi var klara i tid kl 14 och då åkte vi hemåt. Eller jag åkte hem, AK skulle åka och mäta en av våra ponnysar som ska iväg och tävla Bohuskuppen i hoppning om några veckor. 
 
Väl hemma så var det fortfarande väldigt fint väder ute så jag bestämde mig för att prova selen som jag köpt till Max och Måns och ta ut dem lite. En i taget och med Nicklas som sällskap.
Väldigt nytt och främmande, men jag tyckte att det gick väldigt bra ändå. De gick inte omkring så mycket, utan höll sig på samma fläck och tittade sig mest omkring. Gull ungar <3
Men om man provar lite varje dag, så kanske de gillar det så småning om. Vi får väl se, ett litet steg i taget bara.
 
Måns vart inte lika bra på bilderna som Max, han vände ryggen till hela tiden.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
/Sandra

Lördag

Hej på er och glad helg!
 
Idag är handen helt funktionell igen, haha. Men dock så känner jag av i ryggen och nacken nu. Är stel och det gör ont att "nicka" med huvudet. Förhoppningsvis så försvinner det också snart!
Jag ska åka iväg till stallet nu för Kick off med tävlingsgruppen och imorgon så har vi US-möte, ett himla åkande fram och tillbaka för min del. 
Jag har bakat chockladmuffins att bjuda på, det är ju tradition att bjuda på tårta när man har åkt av, men eftersom att jag inte gillar tårta så fick det bli muffins!
 
Jag längtar redan nu tillbaka upp på hästryggen, så antagligen så är jag med på lektionen på Tisdag, beroende på hur min rygg och huvud mår. Dock så ska vi hoppa, vilket jag inte ser jättemycket fram emot. Men jag kommer ju ha Salsa i så fall och jag kommer INTE att hoppa högt eller särskilt avancerat för min del. 
 
Ni får ha en trevlig Lördag eftermiddag och kväll! Det ska i alla fall jag ha
 
/Sandra

Torsdag i stallet

Halloj!
Igår var det en händelserik dag tyckte jag. Jag åkte till stallet och red Salsa som vanligt. Hon var väldigt stoig idag och ganska jobbig att rida, gnäggade i galoppen och hade sig. Suck!
Vid 19.45 så var det träning för Tävlingsgruppen som jag är med i och jag skulle först ha Bailey, men sen så visade det sig att hon var väldigt varm om sina bakhovar, så då skulle jag ta Zigge istället. 
Jag och Zigge klickar tyvärr inte så bra, så Anna-Karin sa att jag kunde ta Jacob istället om jag ville, vilket jag gjorde eftersom att jag har hoppat honom många gånger innan och det brukar gå bra. 
Väl på lektionen så var jag astaggad och Jacob likaså, han hoppade och galopperade väldigt bra.
Jag började noja mig lite för höjden på hindrerna, men jag bet ihop och hoppade en gång. Det gick bra.
Sen skulle vi komma på en kombination, ganska enkelt. Så jag galopperar och hoppar över hindret, landar och sen så STUPAR Jacob framåt och gör en kullerbytta/breakdance!! 
Jag landar rätt på ansiktet utan att ens hinna ta emot mig med armar eller ben. En j*vla smäll blev det och jag såg bara vitt i kanske 2 sek.
Sen kom chocken. Tårarna sprutar och jag får ingen luft och hyperväntilerar. Så sjukt läskigt var det!
 
När jag har lugnat ner mig så ringer jag hem till mina föräldrar och mamma får tag i pappa som var påväg hem från Göteborg, så han kom efter 10 min och plockade upp mig.
Idag så mår jag rätt bra. Lite ont/öm i huvudet, och ont i ena handen och svullen under vänster öga. Men jag känner att jag verkligen hade tur! Kunde ha slutat mycket värre!
 
Jag var och röntgade handen imorse, men det är inget som är sprucket eller av i alla fall. Så det är bara att försöka röra på dem så mycket som möjligt.
Men det där var en upplevelse jag inte vill vara med om igen. Trilla av kan jag göra, men stupa med hela hästen var läskigt.
Hästen mår bra, han fick något litet sår på ena bakbenet, men är annars matglad och framåt som vanligt!
 
Senariot fångades på film, dock med ganska dålig kvalité. Men hoppas på att det kommer bättre kvalité när Cajsa (som filmade) fått in det på datorn. 
 
 
 
Där jag är mest röd, där landade jag. Kul!
Ha hjäm och väst på er till häst!
/Sandra